Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ett andra liv för vindturbinblad

En lekplats i Rotterdam byggd av nedlagda vindturbinblad .

Vindkraft är onekligen en ren energiform. Men precis som i alla branscher, vindkraftsindustrin utvecklar och producerar större och bättre uppgraderingar, vilket innebär att gamla vindkraftverk regelbundet avvecklas och ersätts. Då kommer frågan om återvinning, och vindkraftsindustrin har ett rykte att hålla.
    Turbinbladen är tillverkade av glas eller kol-fiberkompositer. Dessa material är starka, lätta och har en betydande aerodynamisk form, men de är nästan omöjliga att återvinna. Här är några exempel på vad man kan använda dem till.
    The Second Life of Wind Turbine Blades.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv