Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny studie om barns anknytning till mammor respektive pappor

Elia Psouni, forskare i utvecklingspsykologi.

Anknytningen mellan barn och fäder bygger på barnets anknytning till sin mamma. Åtminstone är det så i Italien där fäderna inte deltar i sina barns omvårdnad i lika hög grad som i Sverige. Det visar en ny studie som Lundapsykologen Elia Psouni har gjort tillsammans med kollegor från Italien. Nu vill hon göra samma studie i Sverige för att se om en delad föräldraförsäkring kan göra skillnad.
    För att ett litet barn ska knyta an till en vuxen krävs att den vuxne finns där och ser till barnets emotionella behov, såsom tröst, acceptans och förlåtelse. Den vuxne ska finnas för barnet i vardagen och hjälpa det att lösa olika problem. Elia Psouni och hennes italienska kollegor ville se vad det fanns för skillnader i hur barn knyter an till sina pappor respektive mammor.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv