Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Timelapse från Sidenvägen

En snabbresa utmed Sidenvägen.

Chris Northey, som är frilans-digital-designer, fotade dessa timelapse-sekvenser under en resa längs den gamla “Sidenvägen” från Kina till Uzbekistan i mitten av 2012. Det är kända platser för många, Peking och Xi’an i Kina, vidare till mindre kända kinesiska städer, Turpan och Kashgar. Därifrån till Kirgizistan och där får vi uppleva sevärdheter som Rabat och Song Kol. Slutligen hamnar vi i Uzbekistan, besöker Tasjkent, Bukhara och Samarkand.
    Dessa korta glimtar vävs samman för att skapa en helhet och även om vi ser “Sidenvägen” genom mycket moderna ögon så är många av sevärdheterna desamma som människor skulle ha sett dem för århundraden sedan.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv