Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Trump vill inte betala mer för ISS

Är 2025 slutet för rymdstationen? (Foto: NASA.)

Det verkar som att Trump sätter ner foten när det gäller ISS. Han är inte villig att ge mer pengar till rymdprojektet efter 2025. Men Trump är inte ensam, det finns fler bland de inblandade som ifrågasätter om man vill betala mer. Om nu USA drar sig ur projektet är det nog slutet för stationen.
    Det är ett spännande projekt, men det kostar. USA beräknas lägga mellan 3 och 4 miljarder dollar per år, totalt har USA satsat 87 miljarder dollar i projektet. Privata bolag är intresserade av att driva projektet vidare, men de vill att NASA ska hjälpa till med driften fram till 2028 då man kan vara beredda att ta över.
    The Verge: Trump administration wants to end NASA funding for the International Space Station by 2025.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv