Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Alzheimerplack inte lika farligt för alla celler i hjärnan

I nervceller, eller neuron, dominerade omogen form av amyloid-beta-fibriller (ringformade i gult) medan gliaceller bildade mer mogen struktur av amyloid-beta-fibriller (spetsiga i gult och även i cyanblå färg).
(Foto: Maria Jonson, Linköpings universitet.)

Amyloid-beta, som är kopplat till Alzheimers sjukdom, har olika egenskaper i olika celltyper i hjärnan hos bananflugor. Det visar en ny studie ledd av forskare vid LiU. Medan amyloid-beta är mycket giftigt för nervceller tycks vissa andra celltyper knappt ta någon skada av aggregaten.
    Linköpings universitet: Alzheimerplack inte lika farligt för alla celler i hjärnan.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv