Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

St Pancras Internationals hemligheter

Eurostartåg vid St Pancras International. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Nästan alla kan hålla med om att St Pancras International är Londons mest imponerande järnvägsstation. Det stora välvda tåghuset, designat av William Henry Barlow, var den största enskilda konstruktionen i världen vid byggandet 1868. Detta matchas med George Gilbert Scotts “sagoslott”, som ursprungligen kallades Midland Grand Hotel, och nu återfödd som bostadslägenheter och det femstjärniga St Pancras Renaissance London Hotel.
    Här fåt vi se de delar av stationen som passagerare och shoppare aldrig kommer till, tar en rundtur på taket, bakrummen och klocktornet. Längs vägen vi träffa en av de få som har turen att bo i lägenheterna med utsikt över centrahallen. Efter att ha tittat på videon, ger bilderna ytterligare insikter i denna magnifika byggnad.
    Video: Secrets Of St Pancras International.
    St Pancras hemsida.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv