Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Parker Solar Probe tar med 1,1 miljoner namn

En varm rymdresa …

Den 31 juli är det planerat att NASA ska skicka upp Parker Solar Probe i en bana runt solen. Med på den ‘varma’ resan finns namnen på 1,1 miljoner människor lagrade på ett minne i farkosten. Namnen började NASA att samla in i mars och i slutet av april var det deadline för insamlingen.
    Parker Solar Probes uppdrag kommer att vara att försöka fastställa varför solens atmosfär, den så kallade koronan, är tre gånger varmare än ytan på solen. Farkosten kommer även att undersöka solvindar och hur dessa eventuellt kan påverka jorden. Förutom det så kommer farkosten även att ta sig några varv runt Venus och studera också den.
    NASA: Public Invited to Come Aboard NASA’s First Mission to Touch the Sun.
    The Atlantic: Fly Me to the Sun.
    Space: Touching the Sun: NASA Mission Renamed ‘Parker Solar Probe’.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv