Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Inget Nobelpris i litteratur i år

Ingen Nobelpristagare i litteratur kommer att presenteras 2018 meddelar Svenska Akademien på fredagsmorgonen. Ett historiskt beslut, det är första gången på 75 år som världens största litteraturpris inte delas ut.
    Ett sorgligt beslut för litteraturen, men ett rätt beslut då förtroendet för Svenska Akademien är så lågt i omvärlden. Hur förtroendet ska återfås utan att fler, “dominerande krafter”, först måste gå ska bli intressant att följa … Det behövs nytt “blod” för att leva upp till mottot Snille och smak.
    Läs hela pressmeddelande från Svenska Akademien: Svenska Akademien skjuter upp 2018 års Nobelpris i litteratur.
    Lunds universitet: “Svenska Akademien hade inget val”.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv