Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Finansforskaren: ”Riksbankens penningpolitik är alltför expansiv”

Se videon på länken nedan.

”Jag måste erkänna en sak. Jag tillhör dem som har kritiserat den förda penningpolitiken – inte inflationsmålen i sig – utan den penningpolitik som gett oss det väldigt ensidiga fokus som det har varit på att nå 2,0 procents konsumentprisinflation.” Så inledde nationalekonomen Fredrik NG Andersson sitt anförande inför riksdagens finansutskott häromdagen.
    Fredrik NG Andersson är docent i nationalekonomi på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Han var en av två inbjudna opponenter på rapporten “Redogörelse för penningpolitiken 2017” under riksdagens finansutskotts öppna utfrågning av Riksbankens ledning. Under tjugo minuter på plats i riksdagens talarstol skildrade han den 3 maj skillnaderna mellan vad han beskrev som ett snävt kontra ett brett perspektiv på Riksbankens inflationsmål på två procent.
    Lunds universitet; Finansforskaren: ”Riksbankens penningpolitik är alltför expansiv” (med video).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv