Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Bilder från Kilaueas senaste lavasprickor på Hawaii

Morgonen den 5 maj avancerade lava långsamt fram i nordost på Hookapu Street. (Foto: USGS.)

De senaste utbrotten från flera vulkansprickor i ett bostadsområde på Hawaii Big Island har lett till att tusentals invånare evakuerats. Observatoriet för Hawaiian Volcanoes säger att åtta lavasprickor hade öppnat under Leilani Estates de senaste dagarna.
    Öppningen av sprickorna och lavaflödet från vulkanen Kilauea följdes av en rad jordbävningar, därav en med magnituden 6,9 på fredagen. Utvecklingen av katastrofen är oförutsägbar, och det kan ta mycket lång tid innan det lugnar ner sig tillräckligt för att tillåta invånarna att återvända.
    Photos of Kilauea’s Newest Lava Fissures on Hawaii’s Big Island (24 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv