Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Antarktis is smälter i en rasande hastighet

En glaciär på den Antarktiska halvön. (Foto: Wikimedia Commons.)

En stor mängd is på Antarktis har omvandlats till vatten de senaste 25 åren och forskarna uppskattar att 3 biljoner ton av Antarktis is har smält och runnit ut i haven sedan 1992. Det motsvarar 1,2 miljarder olympiska simbassänger skriver Earther. Att en del av isen smälter anses vara helt naturligt, men forskarna misstänker att jordens pågående klimatförändring, som vi människor skapat, ligger bakom en del av issmältningen.
    Forskningsrapporten är publicerad i Nature, där man sammanställt hur isen har smält på Antarktis sedan 1992.
    Earther: Antarctica Is Losing An Unfathomable Amount of Ice.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv