Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny behandlingsmetod för svårbehandlad bröstcancer utvecklas av forskare i Lund och Lausanne

Kristian Pietras, professor i molekylär medicin vid Lunds universitets cancercentrum på Medicon Village. (Foto: Kennet Ruona.)

En ny behandlingsprincip för att behandla den mest aggressiva typen av bröstcancer. Det har forskargrupper i det internationella samarbetsprojektet L2 Bridge hittat oberoende av varandra och publicerat i två prestigefyllda vetenskapliga tidskrifter. Nu utvecklar de ett läkemedel för att styra tumörens identitet. Det kan leda till en behandling med befintlig hormonterapi.
    L2 Bridge är ett samarbete mellan fyra forskarlag från Lunds universitet, varav tre har sitt säte på Medicon Village, och fyra forskarlag från École polytechnique fédérale de Lausanne och Lausannes universitet i Schweiz. Syftet är att nyttja varandras styrkor och resurser.
    Lunds universitet: Ny behandlingsmetod för svårbehandlad bröstcancer utvecklas av forskare i Lund och Lausanne.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv