Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kallima inachus – kamouflagemästare

Det här är inte alls vad det verkar vara …

Den indiska praktfjärilen (kallima inachus), även känd som “döda löv” eller “orange blad-fjäril” har förmågan att dölja sig i en hög av blad. Fjärilens ovanliga utseende och vingfärg gör att den ser ut som ett dött löv. När fjärilen sätter sig på en gren, blir den ett med trädets lövverk.
    Kallima inachus är en fjärilsart som beskrevs av Jean Baptiste Boisduval 1836. Kallima inachus ingår i släktet Kallima och familjen praktfjärilar. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life.
    Läs mer och se många sköna foton av denna kamouflagemästare: The Dead Leaf Butterfly – Camouflage King of the Asian Tropics.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv