Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

2018 Audubon Photography Awards

Amerikansk strandskata på Nickerson Beach Park, Lido Beach, i New York.
(Foto: Raymond Hennessy / Audubon Photography Awards.)

Vinnarna i den nionde årliga Audubon Photography Awards-tävlingen har just meddelats. Fotograferna delades in i tre kategorier: professionell, amatör och ungdom. Mer än 8.000 bilder som visar fågelliv från alla 50 stater och 10 kanadensiska provinser bedömdes.
    National Audubon Society (Audubon) är en icke vinstdrivande miljöorganisation med främsta fokus på fågelskydd. Dess säte ligger i USA och grundades 1905, vilket gör den till en av de äldsta organisationerna i sitt slag i världen. Organisationen förmedlar, organiserar och stödjer forskning, utbildning och gräsrotsengagemang för att utveckla miljöskydd.
    Organisationen är döpt efter John James Audubon (1785–1851), en fransk-amerikansk ornitolog och naturvetare som beskrev, i både text och bild, Nordamerikas fåglar i sin berömda bok “Birds of America” som i delar gavs ut 1827–1838.
    2018 Audubon Photography Awards (20 foton).
    Audubon: The 2018 Audubon Photography Awards Winners.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv