Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Marine Harvest-laxar på rymmen

Dessa laxar är dock inte på rymmen … (Foto: Wikipedia Commons.)

Världens största laxodlare, norska Marine Harvest, har drabbats av ett enormt laxsvinn, närmare bestämt är det 680.000 laxar som är på rymmen. Massrymningen inträffade vid en anläggning i Chile i samband med en storm som gav laxarna fri lejd.
    Företaget arbetar nu med att försöka fånga in laxarna och än så länge har man ha lyckats återbörda cirka 250.000 fiskar till sin anläggning. Chiles laxindustri har tidigare varit ifrågasatt för att använda stora mängder antibiotika och dessutom kan nu rymlingarna påverka övriga fiskebeståndet, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.
    Affärsvärlden: Marine Harvest-laxar på rymmen.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv