Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Varför katter gillar lådor

Katt i låda. (Foto: brianfagan.)

Katter gillar att gömma sig. Det beror på att de använder “kamouflage” för att hålla sig trygga och dölja sig i den närliggande omgivningen. Ett kryptiskt djur, som en katt, använder sin anatomi och beteende för att gömma sig från allt som kan angripa dem. Det skiljer sig från riktig kamouflage som används av många djur, inklusive stora katter, för att mer effektivt attackera byte. En huskatt använder sin naturliga flexibilitet för att gömma sig på platser som ett rovdjur kanske inte skulle göra. En låda är bara en låda. Inuti känner en katt sig osynlig, och det är precis vad den tycker om att känna.
    Why Cats Like Boxes So Much – många katter i lådor.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv