Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kolossal guldskatt hittad i skeppsvrak

Inte guldet som hittades i skeppsvraket.

Ett sydkoreanskt företag, som sysslar med att leta efter skeppsvrak, uppger att de har hittat ett gammalt ryskt krigsskepp som sägs innehålla enorma mängder guld. Uppskattningsvis finns det cirka 200 ton guld på det ryska krigsfartyget Dmitrii Donskoi som sjönk under det rysk-japanska kriget år 1905. Guldets värde uppskattas vara 130 miljarder dollar, motsvarande 1.150 miljarder kronor.
    Det sydkoreanska företaget Shinil Group som hittade fartyget kommer att donera hälften av guldet till den ryska staten medan tio procent av det återstående guldet ska gå till att bygga ut turismen på den japanska ön Ulleungdo utanför vilken fartyget hittades.
    CNBC: Wreck of Russian warship found, believed to hold gold worth $130 billion.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv