Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Två nya påfågelspindelarter identifierade

En liten söt rackare, eller hur …

Jurgen Otto (Peacockspiderman) är känd på internet för sina spektakulära bilder och videor av påfågelspindlar. Tillsammans med sin kollega David Knowles har de upptäckt majoriteten av de 70 kända spindelarterna.
    Knowles upptäckte en spindel med en speciell energisk dans som han kallade Hokey Pokey spider 1994, men tog inte hem ett exemplar. Han har letat efter den sedan dess. Knowles och Otto letade efter spindeln 2015 och 2016 och gav nästan upp, men Otto gick ut ensam år 2017. Det var då han hittade Hokey Pokey-spindeln, hämtade ett exemplar – skapade bilder och video och namngav arten Maratus tortus. På samma resa hittade han ännu en ny art med spektakulära markeringar som nu heter Maratus unicup.
    Se fler bilder och videor av spindlarna hos ABC News: Peacock spider man discovers dazzling new species while searching for the ‘Hokey Pokey’.
    The Guardian: Two new peacock spiders identified in Western Australia.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv