Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Så hade de utdöda djuren levt – om inte människan stått i vägen

Thylacine var det största köttätande pungdjuret i modern tid. Även känd som den tasmanska tigern.

Alla de närmare 6000 nu levande och nyligen utrotade däggdjursarter har kartlagts i en ny databas. Med hjälp av databasen kan vi få reda på hur dessa djur hade levt om människan inte stört deras utbredning. Den kan också ge svar på var i världen det finns bäst förutsättningar för att återställa förlorad biologisk mångfald. Arbetet har genomförts av en internationell grupp som leds av forskare från Göteborgs universitet.
    Läs hela artikeln på Forskning.se: Så hade de utdöda djuren levt – om inte människan stått i vägen.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv