Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fascinerande titt på hur Amerika använder sitt land

Interaktiv karta över hur Amerika använder sitt land (dock är inte denna karta interaktiv).

Även om de flesta människor i USA bor i städer, skulle man aldrig få veta det genom att titta på en karta över landet, eftersom dessa stadsområden tar upp mycket litet yta i en stor nation. Vad gör man med resten av landet?
    Bloomberg har en interaktiv rapport som visar hur Amerika använder sitt land för olika ändamål. Man blir förvånad över hur mycket land som är tillägnat boskapsmark: 41 procent. Också de 100 största jordägande familjerna äger land lika med storleken på hela Florida.
    Bloomberg: Here’s How America Uses Its Land.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv