Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Bambubron som byggs och demonteras varje år

Bambubron till Kaoh Pan, Kambodja. (Foto: James Antrobus.)

Tvärs över det grumliga vattnet i Mekongfloden, i östra Kambodja, finns en lång bambubro som förbinder ön Koh Pen, som ligger mitt i floden vid flodens västra bankar, med Kambodjas sjätte största stad Kampong Cham.
    Denna bambubro är säsongsbetonad: den byggs varje torr säsong när Mekongflodens vatten dämpas och blir för grund för färjan. Sedan i början av varje regnsäsong, innan floderna sväller, rivs bron för hand och bambun förvaras eller återanvändas för andra konstruktioner. Detta görs för att under den våta säsongen blir strömmarna för starka för att ta sig över bron. Då tar färjan människorna över floden istället.
    The Bamboo Bridge of Kampong Cham That is Built And Dismantled Every Year.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv