Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Samband mellan blindtarmsinflammation och allergi upptäckt

Blindtarmsinflammation är en vanlig sjukdom bland barn.
(Bildkälla: Mostphotos.)

Barn med allergi har lägre risk att drabbas av komplicerad blindtarmsinflammation. Det visar en ny studie från Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus. Studien ger nya insikter i hur komplicerad blindtarmsinflammation utvecklas och öppnar för utvecklig av nya diagnostiska verktyg.
    Blindtarmsinflammation är en vanlig sjukdom bland barn och ungdomar och det tillstånd som utgör den vanligaste orsaken till akut bukoperation i världen.
    En tredjedel av de barn som drabbas får en mer komplicerad form av blindtarmsinflammation som kräver längre sjukhusvistelse och ibland flera operationer. Varför vissa barn drabbas av denna allvarligare form av blindtarmsinflammation är ännu inte klarlagt och inte heller om det skulle kunna förhindras.
    Lunds universitet: Samband mellan blindtarmsinflammation och allergi upptäckt.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv