Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Samoaöarna blir självförsörjande med 100 procent förnybar energi

Tesla Powerpack in Samoa.

Samoaöarna, den lilla ögruppen i sydvästra Polynesien i södra Stilla havet, planerar att förse samtliga öar med hundra procent förnybar energi de kommande sju åren.
    År 2016 levererade Tesla sina så kallade Powerwalls och solpaneler från Solar City till ön T’au. Det innebar att ön kunde skrota de miljöfarliga dieselkraftverken och förse hela ön och dess 600 invånare med förnybar energi.
    Nu går Samoaöarna vidare med projektet och planerar att samtliga av deras öar ska få möjlighet att generera och lagra förnybar energi. Tesla har också byggt ett styrsystem som gör att man kan leverera energi från batterier om ett stort moln skulle blockera solen.
    Fast Company: The island of Samoa is going 100 % renewable – with Tesla’s help.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv