Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hängande cykelrondell över motorväg

Hovenringen, rondell för cyklister över motorväg.

Cyklar är en vanlig form av dagliga transporter i Nederländerna, så det är ingen överraskning att denna arkitektoniska glädje kan hittas där mellan städerna Eindhoven och Veldhoven. Här kan ett stort antal cyklister korsa en väg utan att behöva stanna för bilar – med den här upphängda rondellen designad av IPV Delft.
    Hovenringen, som den kallas, är en rondell cirka 236 meter i diameter. En central pylon håller stålvajrar som förankrar bron på plats. In och ut ur rondellen är enkelt och mycket lättare än att använda de raka korsningar som fanns tidigare.
    This is the World’s First Suspended Bicycle Roundabout.
    Hovenring Eindhoven.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv