Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Facebook lovar 100 procent förnybar energi till 2020

Hundra procent förnybart på Facebook till 2020.

Facebook (FB) lovar att hela verksamheten ska drivas av förnybara energikällor senast i slutet av år 2020. FB började satsa på förnybar energi redan 2013 och har hittills tecknat kontrakt för över tre gigawatt av ny sol- och vindenergi.
    Den sociala nätverksjätten lovar nu detta efter att ha uppnått en användningsgrad inom förnybara energikällor på 51 procent under 2017. Detta överstiger det tidigare utsatta målet om minst 50 procent under 2018.
    Facebook är alltjämt en uppbackare av klimatavtalet från Paris, vilket USA under Trumps administration har valt att lämna.
    Facebook Newsroom: On Our Way to Lower Emissions and 100% Renewable Energy.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv