Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Den sällskapliga vävarens spektakulära bon

Den afrikanska vävaren är nära besläktad med finkar.

Inte alla fågelarter bygger bon. Några, som tordmulen, lägger ett ägg på en stenig kant och hoppas på det bästa. Andra, som kungspingvinen, har ingen tillgång till bomaterial, så den håller äggen varma genom att täcka dem med sina fjädrar. Sedan finns det göken, en parasit som lägger sina ägg i andras bon.
    Men de flesta fågelarter gör verkligen riktiga bon och de finns i alla former och storlekar. Kanske är den mest spektakulära av alla dessa det som skapas av en ganska vanlig afrikansk fågel, den sällskapliga vävaren (Ploceidae) (även känd som den sociala vävaren).
    The Spectacular Nests of the Sociable Weaver – många foton.
    Wikipedia: Vävare.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv