Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Informationspåverkan inte bara aktuellt vid valet

Flera fall av bland annat desinformation och användning av botar på sociala medier.

Flera fall av desinformation kopplat till det svenska valet har uppmärksammats de senaste dagarna. I nuläget är det omöjligt att säga om det rör sig om påverkansförsök från främmande makt, enligt forskaren James Pamment som efterlyser en generell vaksamhet, inte bara dagarna fram till valet, utan även på lång sikt.
    Institutionen för strategisk kommunikation vid LU har på uppdrag av myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, tagit fram en rapport och en handbok för kommunikatörer i att möta informationspåverkan. Forskaren James Pamment har lett arbetet.
    Lunds universitet: Informationspåverkan inte bara aktuellt vid valet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv