Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Trump vill att Apple gör sina prylar i USA

Trump gör allt för att dra hem jobb till landet.
(Foto: Wikimedia Commons, cc.)

President Donald Trump anser att Apple bör tillverka sina prylar i USA om man vill slippa de tullavgifter som han har infört mot Kina.I dag har Apple viss tillverkning av MacBook Pro i USA, men det mesta av produkterna tillverkas i Kina. Apple har tidigare lovat att man ska investera hundratals miljoner dollar på den inhemska marknaden.
    Att Apple börjar tillverka iPhone i USA är inte särskilt sannolikt. Enligt en rapport från 2014 uppges komponentkostnaden för en iPhone i Kina landa på 190 dollar medan kostnaden skulle bli cirka 600 dollar i USA. Det skulle göra att iPhone skulle kosta runt 2000 dollar vilket är betydligt mer än vad en Kina-tillverkad telefon med strafftull skulle kosta.
    The Verge: Trump renews call for Apple to make its products in the US.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv