Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Från hörnsten till skyskrapa: One World Trade Center

One World Trade Center den 7 augusti 2007. (Foto: Wikimedia Commons.)

Strax efter attackerna den 11 september 2001 började diskussionen om vad man skulle bygga i stället för de fallna tvillingtornen i World Trade Center i New York City. Efter år av planering, förhandlingar och “falska” starter, byggdes ett komplex av torn, minnesmärken och ett museum vid huvudbyggnaden en hög struktur kallad “Frihetstornet”.
    Byggandet av tornet inleddes 2006. Under 2009 fick skyskrapan officiellt namnet One World Trade Center. År 2012 blev det den högsta byggnaden i New York City. År 2013 tillkom dess spira, så att One World Trade Center nådde sin slutliga höjd på 541 meter, och 2014 öppnade byggnaden för affärer.
    Den totala kostnaden för tornet, som har 242.000 kvadratmeters utrymme, blev mer än 3,9 miljarder dollar.
    Här är en titt på konstruktionen och utvecklingen av det nya One World Trade Center, och hur det har förändrat skylinen i New York City.
    From Cornerstone to Skyscraper: One World Trade Center (32 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv