Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

EU vill se globalt förbud mot mördarrobotar

”An enemy re-born.” (Foto: BBC One.)

Europaparlamentet har antagit en resolution som innebär att man nu ställer krav på ett globalt förbud mot så kallade mördarrobotar, det vill säga robotar och AI-baserade vapen som ska kunna används vid krigsföring och som är kapabla till dödligt våld.
    Flera länder har redan nu vapen av den här typen under utveckling, och när det handlar om ett förbud mot dessa går meningarna isär från land till land. Nu vill Europaparlamentet åtminstone se en gemensam ståndpunkt från EU-länderna innan internationella förhandlingar inleds i FN senare i höst.
    BBC News: MEPs vote to ban ‘killer robots’ on battlefield.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv