Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

IgNobelpriset belönar studie om hur schimpanser och människor imiterar varandra

Schimpans vid Furuviks zoo. /Foto: Tomas Persson.)

På Furuviks djurpark imiterar besökare och schimpanser varandra lika mycket. Det visade en studie i tidskriften Primates under 2017. Forskarna bakom studien, kognitionsvetarna Tomas Persson, Gabriela-Alina Sauciuc och Elainie Madsen vid Lunds universitet, har nu belönats med IgNobelpriset, som delas ut till en handfull forskare om året för ”osannolik vetenskap”. Forskarna mottog priset under en ceremoni vid Harvard universitetet i Boston den 13 september.
    Lunds universitet: IgNobelpriset belönar studie om hur schimpanser och människor imiterar varandra.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv