Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Null Island

Station 13010-Soul. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Null Island är ett namn för området runt den punkt där nollmeridianen och ekvatorn korsar varandra; Den punkten finns några hundra miles från Afrikas västkust, i Guineabukten, där en ensam boj guppar upp och ner i vågorna.
    Konamnet är Station 13010-Soul, den här förankrade observationsbojen är en av många som utgör Prediction and Research Moored Array i Tropiska Atlanten, kort sagt PIRATA – ett system som utvecklats gemensamt av USA, Brasilien och Frankrike för att studera samspelet mellan ocean och atmosfär i den tropiska Atlanten.
    Uppgifter som samlas in av PIRATA-gruppen hjälper forskare att bättre förstå klimatet i tropiska Atlanten vilket i sin tur hjälper dem att förbättra väderprognoser och klimatforskning över hela världen.
    Null Island: The Fictional Place Created by Digital Mapping Error.
    National Oceanic and Atmospheric Administration: Atlantic Ocean – PIRATA.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv