Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

FN:s klimatpanel kom med dyster rapport

Utsläppen måste börja minska – inom tio år.

I går presenterade FN:s klimatpanel IPCC en ny klimatrapport och enligt den behöver alla världens länder anstränga sig mycket mer för att världens temperaturökning ska begränsas till 1,5 grader fram till 2100.
    Vid en temperaturhöjning på en och en halv grad kommer konsekvenserna vara mindre ödesdigra än vid två graders ökning. Färre djur och växter utrotas, vi får bevara max en tredjedel av korallreven istället för att de nästintill förstörs helt och ett isfritt Arktis sommartid väntas ske bara vart hundrade år istället för vart tionde år.
    Om vi ska lyckas nå detta mål, måste samhället genomgå drastiska förändringar som saknar historiskt motstycke, menar FN:s klimatpanel.
    IPCC: Summary for Policymakers of IPCC Special Report on Global Warming of 1.5ºC approved by governments (pdf).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv