Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny och bättre markör för att bedöma patienter efter hjärtstillestånd

Tre av forskarna bakom den aktuella studien kring hjärtstopp. Fr vä: Tobias Cronberg, Marion Moseby Knappe och Niklas Mattsson. (Foto: Olle Dahlbäck.)

Lundaforskarna Tobias Cronberg och Niklas Mattsson publicerade förra året en studie som visade att serum tau är en ny och lovande markör för att identifiera patienter med svår hjärnskada efter hjärtstillestånd. Nu har de tillsammans med Marion Moseby Knappe upptäckt att proteinet “Neurofilament light” (NFL) utgör en ännu bättre markör för att identifiera graden av hjärnskada efter hjärtstillestånd. Information som kan ligga till grund för beslut om den fortsatta livsuppehållande behandlingen.
    Lunds universitet: Ny och bättre markör för att bedöma patienter efter hjärtstillestånd.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv