Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Årets vulkanaktivitet

Många vulkanutbrott under 2018.

I år gav Hawaiis Kilaue-vulkan en spektakulär demonstration av naturens krafter, med jordbävningar, utbrott och lavaflöden och med sprickor utvecklade från maj till augusti, vilket tvingade till evakueringar och förstörelse av hundratals hem.
    Men Kilauea var inte ensam – av cirka 1,500 aktiva vulkaner, har 50 eller så utbrott varje år med utspydd aska, giftiga gaser och lava. År 2018 inkluderade andra vulkaner: Fuego-vulkanen i Guatemala; Shinmoedake i Japan; Mount Sinabung, Mount Agung och Anak Krakatau i Indonesien; Piton de la FournaiseRéunion Island; Etna i Italien; Villarrica i Chile; Mayon-vulkanen i Filippinerna, med fler.
    2018: The Year in Volcanic Activity (32 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv