Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Tjockare hjärna ökar förmågan att lära nya språk

Den färgade fläcken på hjärnan till vänster visar den del av Brocas område där hjärnbarkens tjocklek korrelerade med förmåga att lära sig grammatik. Till höger syns korrelationen mellan grammatisk begåvning och hjärnbarkstjocklek. (Bild: Mikael Novén.)

Forskare på neurolingvistik i Lund har upptäckt en relation mellan hjärnstruktur och förmåga att lära sig ett nytt språk. Ju tjockare hjärnbark försöksdeltagare hade i “Brocas område” desto bättre var de på att förstå grammatiken i ett påhittat språk som de aldrig hade stött på förut.
    – Det har länge varit känt att hjärnan förändras vid inlärning av ett nytt språk men inte hur förhållandet mellan inlärningsförmåga och hjärnans utseende ser ut innan man lärt sig ett nytt språk, säger Mikael Roll, neurolingvist vid Lunds universitet och en av forskarna bakom studien.
    Lunds universitet: Tjockare hjärna ökar förmågan att lära nya språk.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv