Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Anak Krakatau och tsunamin i Indonesien

Vulkanön Anak Krakatau som vid raset orsakade tsunamin.

Det var ett gigantiskt stycke av indonesiska vulkanön Anak Krakatau som vid raset orsakade tsunamin som hittills krävt ett stort antal dödsoffer i Indonesien.
    Minst 420 personer har enligt uppgift dödats längs Sundasundet i Indonesien och ytterligare över 1000 skadades sent på lördagskvällen av en tsunami som utlöstes av en utbrott av vulkanen Anak Krakatau. Vatten svepte längs strandlinjen utan varning, kraschade in i hem, hotell och strandområden. El- och vatten samt vägar har blivit mycket skadade.
    De närmaste dagarna kommer den akuta fasen i räddningsarbetet att pågå, men chanserna att hitta överlevande minskar för varje dag. Samtidigt som räddningsarbetet pågår för fullt finns det risk för ännu en tsunami.
    Photos: Deadly Tsunami Strikes Indonesia’s Sunda Strait (20 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv