Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fruktansvärda ödlor

En åldrande version av en dinosaur på Dinosaur Land i White Post, Virginia.
(Foto: Kathleen McGrath / Shutterstock.)

Dinosaur kommer från den antika grekiska roten av ordet “deinos” (“fruktansvärd”) och “sauros” (“ödla”). Eftersom vår förståelse av dessa förhistoriska varelser har blivit mer förfinad över tiden har försök att skapa modeller av dem, mer eller mindre, ökat i noggrannhet och kvalitet.
    Naturligtvis har många av de tusentals dinosauriestatyer i världen gjorts med ett öga mer mot underhållning än noggrannhet. Här är en samling fotografier från det förra århundradet av stora dinosaurer, konstruerade i varierande grad av noggrannhet och baserat på vad som var känt vid den tiden.
    Terrible Lizards: Dinosaur Statues of Questionable Accuracy (25 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv