Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ett anti-universum före big bang?

Ny idé löser många kosmologiska problem.

Teorierna om vårt universums ursprung, utveckling och natur är någonting som genom åren har tagit sig flertalet uttryck. Den idag mest beständiga, etablerade och vedertagna av dem är dock big bang i vilken universum plötsligt började expandera extremt fort (enligt inflationsteorin) för att sedan under loppet av 13,8 miljarder års tid utvecklas till det universum som vi ser idag.
    Vi vet idag att universum inte bara fortsätter att expandera utan dessutom accelererar i sin expansion, men tänk om universum inte bara expanderar framåt i rumtiden utan även sällskapas av ett parallellt “spegeluniversum” som expanderar bakåt, på andra sidan big bang? Detta skulle kunna förklara bland annat bristen på antimateria i vårt universum.
    En intressant ide! Läs hela artikeln på Populär Astronomi: Ett anti-universum före big bang? Ny idé löser många kosmologiska problem.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv