Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hungriga isbjörnar invaderar rysk by

Isbjörnarna tar sig även in i byggnader.

På den ryska ögruppen Novaja Zemlja i norra ishavet har man infört undantagstillstånd. Detta efter att ett femtiotal hungriga isbjörnar invaderat flera byar i området.
    I samhället med cirka 2.500 invånare har man iakttagit så många som 52 isbjörnar samtidigt. Mellan sex och tio av dem uppehåller sig i samhället på heltid. Isbjörnarna har redan blivit så tama att de inte blir skrämda av ljud från bilar eller skällande hundar.
    Invånarna har ansökt om att få skjuta några av isbjörnarna men nekats detta av ryska naturmyndigheter. Att isbjörnarna sökt sig till de bebodda områdena antas bero på att isarna runt öarna smält bort vilket lett till att isbjörnarna har fått det svårare att hitta föda.
    Daily Mail: State of emergency is declared after more than 50 polar bears invade Russian town and ‘chase terrified residents’.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv