Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ryssland ska testa att koppla bort internet

Röda torget i Moskva.

Samtliga ryska internetoperatörer kommer att kopplas bort från internet någon gång under våren. Detta som en del i ett test av hur bra landet skulle klara sig i händelse av ett cyberkrig. Det rapporterar Zdnet.
    Ryssland har sedan tidigare fastställt att man ska kunna klara sig med sitt eget lokala nät Runet, även om man blir avskurna från omvärlden. Och nu vill man alltså se hur bra det skulle fungera i praktiken. Det är den ryska tillsynsmydigheten Roskomnadzor som ska leda testet, för att därefter utvärdera hur bra det fungerat.
    Testet kommer att genomföras någon gång före den 1 april.
    ZDNet: Russia to disconnect from the internet as part of a planned test.
    Läs gärna även Natobloggen: Det “missförstådda” Ryssland.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv