Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Larmrapport: Världens insekter allt färre

Bin pollinerar 75 procent av alla världens grödor.

Insektsarter dör ut i en hittills okänd fart och fortsätter det kan insekter vara ett minne blott inom hundra år, varnar forskare i en ny rapport. Insekters centrala roll i ekosystemet innebär att hela naturen kan vara hotad.
    Orsaken till att insektsarterna dör ut beror främst på intensivt jordbruk, bekämpningsmedel och klimatförändringar. Det finns dock vissa insektsarter som verkar trivas med det nya klimatet, kackerlackor och husflugor ska inte ha påverkats nämnvärt av världens förändringar och de verkar snarare trivas bättre under dagens förutsättningar.
    The University of Sydney: Insect population faces ‘catastrophic’ collapse: Sydney research.
    BBC News; Global insect decline may see ‘plague of pests’.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv