Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

“Den ultimata klättringen” utan rep

Alex Honnold tittar ut över kanten på Taft Point i Yosemite Valley, från granitskärningen som kallas El Capitan. Honnold ägnar varje år flera månader med att klättra i parkens ikoniska väggar. “Yosemite,” säger han, “är min favoritplats i hela världen.”.

Klockan är 4:54 en kylig novembermorgon i Yosemite National Park.
    En fullmåne kastar en spöklik glöd på den sydvästra delen av El Capitan, där Alex Honnold klamrar sig fast vid granitväggen med ingenting annat än fingertopparna och två tunna kanter av skogummi. Han försöker göra något som professionella bergsklättrare länge trodde var omöjligt – en “fri solo” uppstigning på världens mest ikoniska klippa. Det betyder att han är ensam och klättrar utan ett rep när han “tummar” sig upp mer än dryga 900 meter av ren sten.
    Följ Alex uppför El Capitans 910 meter höga vertikala vägg på National Geographic: How Alex Honnold made ‘the ultimate climb’ – without a rope.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv