Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

“Super Snow Moon”

Supermåne än en gång – nu ännu större.

Årets andra supermåne dök upp på himlen i tisdagskväll. Den var tyvärr inte synlig över Sverige, däremot över stora delar av Europa och över andra delar av världen. Månen var omkring 10 procent större än vanligt när den närmade sig sin närmaste punkt i omlopp, cirka 356.760 kilometer från jorden.
    Även om månen kan tyckas större och ljusare, är storleksskillnaden faktiskt så liten att en avslappnad observatör antagligen aldrig skulle märka det. Ändå fångade fotografer över hela världen händelsen; här är 18 av de bästa superbilderna av årets “Super Snow Moon”.
    Photos of the Super Snow Moon (18 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv