Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Psychotria Elata eller Hookers läppar

Latinamerikas kysstäcka blomma.

Blommor är inte alltid vackra och de kan vara ganska chockerande också – på ett bra eller dåligt sätt. Det finns de tråkiga och de färgglada blommorna, plus de som inte alls ser acceptabla ut, precis som när man ser det föga inbjudande leendet från en “Venus flugfälla”.
    Men det finns en blomma som är tillräckligt snygg för att “träffa” dig eller kanske kysser dig med sina läckra röda läppar. Dessa läppar tillhör en växt med det vetenskapliga namnet Psychotria Elata, eller allmänt känt som Hookers läppar.
    Detta måresläkte är till och med känt för att producera psykedeliska kemikalier som dimetyltryptamin. Det är roligt att veta att växten innehåller något psykedeliskt så att det matchar sitt förföriska utseende.
    Psychotria Elata aka Hooker’s Lips: Latin America’s Kissable Flower.
    Wikipedia; Venus flugfälla.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv