Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Elizabeth I återvänder till London

Christopher Green poserar som Elizabeth I. (Foto: Rebecca Pierce.)

Elizabeth I återvänder till London. Åtminstone kommer prisbelönta artisten och författaren Christopher Green att belysa Good Queen Bess, som en del av en utstuderad procession i april, som leder från Greenwich till Trafalgar Square.
    “Elizabeth I” är en rekonstruktion av en ikon, grönklädd som Elizabeth och flankerad av “damer i sängkammaren”, som sjunger – kommer att gå från drottningens hus i Greenwich innan de seglar upp på Themsen, och anländer till National Portrait Gallery.
    Elizabeth I, 1533–1603, var regerande drottning av England och Irland från 1558 fram till sin död. Hon har bland annat kallats “Gloriana”, “Jungfrudrottningen” och “Good Queen Bess”. Elisabet var den femte och sista monarken av huset Tudor.
    Londoist:Elizabeth I Returns To London For One Final Procession.
    National Portrait Gallery: Performance: Elizabeth I: Construction of an Icon.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv