Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Notre-Dame-katedralen i lågor

Notre Dame: Flammorna förstör medeltida ikon – BBC News.

”Mänsklighetens själ rörs till tårar när en katedral brinner” skrev ärkebiskop Antje JackelénTwitter. Ja, man behöver inte vara katolik, eller religiös över huvud taget, för att tycka att branden i Notre-Dame-katedralen är en stor tragedi.
    Jag minns själv mitt besök i denna vackra 900-åriga byggnad, där jag gått in genom portarna, vandrat under valven och förtrollats av de vackra rosettfönstren. Säkert är det många andra världen över som minns sina egna besök i Notre-Dame. Den gotiska katedralen besöks av 12 miljoner besökare per år.
    Myndigheterna rapporterar för närvarande inte några dödsfall och har preliminärt kopplat elden till renoveringarna, som skulle ha fullbordats år 2022. Här är några bilder av katastrofen och en handfull bilder inifrån Notre-Dame före elden.
    Photos: The Devastation of Notre Dame Cathedral (16 foton).
    After the Fire: Photos From Inside Notre-Dame Cathedral (9 foton).
    Gör en rundvandring i Notre-Dame-katedralen.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv