Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Språket spelar roll för hur vi förstår moral på globala marknader

Marknaden och demokrati kan och bör inte ersätta varandra.

Språket har en viktig roll i hur vi förstår både moral på marknader och marknaders roll för ett moraliskt samhälle. Det menar forskaren Annette Cerne från Ekonomihögskolan som studerat globala företag samt deras leverantörers olika kommunikationsstrategier.
    Kläderna du har på dig, telefonen du ringer med och maten du äter. Alla är de på något vis en del av såväl en lokal som en global marknad. Din nya t-shirt säljs av en svensk butik, men ofta är den producerad av en underleverantör i ett låglöneland långt från Sverige. Kanske under goda arbets- och miljöförhållanden, kanske inte.
    Lunds universitet: Språket spelar roll för hur vi förstår moral på globala marknader.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv