Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fossilfynd infiltrerar hårdrocksmusik

Geologiprofessor Mats Eriksson.

Nu utkommer fossilforskaren och lundaprofessorn Mats E. Eriksson med sin andra bok i den tämligen udda kombinationen av geologi och hårdrocksmusik. Dessutom låter han uråldriga fossil och hårdrocksartister mötas i en unik utställning som får sverigepremiär på Sweden Rock-festivalen i början av juni.
    Mats E. Eriksson, geologiprofessor vid Lunds universitet, forskar till vardags på mikroskopiska fossil och försöker bland annat rekonstruera flera hundra miljoner år gamla ekosystem. Men på fritiden är han hårdrocksfantast och har på flera olika sätt utforskat möjligheterna kring att väva samman dessa bägge helt olika intressen. Som forskare har han bland annat namngett ett antal nyupptäckta fossil efter kända hårdrocksartister, skrivit låttexter om fossil inom hårdrocksgenren samt är involverad i en vandringsutställning med just kopplingar mellan fossil och hårdrock.
    Lunds universitet: Fossilfynd infiltrerar hårdrocksmusik.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv