Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Därför dras myggor till svettiga personer

Forskarna har studerat gulafebernmyggan (Aedes aegypti). (Foto: Alex Wild.)

Forskare vid bland annat Lunds universitet har upptäckt orsaken till att myggor lätt hittar och dras till svettiga kroppar. Upptäckten innebär även att forskarna kan peka på nya möjliga sätt att hindra myggorna från att bita.
    Honmyggor förlitar sig på värme, fukt och kroppslukt i sin jakt på blod. Nu har forskare i Lund och USA upptäckt hur det går till när myggor känner lukten av svett och varför svettiga personer oftare blir bitna. Resultaten publiceras i tidskriften Current Biology. I studien konstaterar forskarlaget att myggorna identifierar mjölksyra, en komponent i svett och en lukt som myggorna attraheras av.
    Läs mer på Lunds universitet: Därför dras myggor till svettiga personer.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv